Biblioteka i kopirnica

BIBLIOTEKA

Opšte informacije

Biblioteka je formirana odmah po osnivanju Rudarskog instituta 1960. Ona nabavlja, prikuplja, razmenjuje, čuva i stavlja na raspolaganje čitaocima knjige, časopise i druga izdanja iz rudarstva, geologije, tehničkih i drugih bliskih naučnih oblasti, koje poseduje u svom fondu. Bibliotekom rukovodi Mr Vesna Jevtić, biblioteka@ribeograd.ac.rs, tel. 011 21 95 112 / 127.

Mogućnost korišćenja Biblioteke

Biblioteka je prvenstveno namenjena saradnicima Rudarskog instituta, ali je mogu koristiti i ostali punoletni građani – stručnjaci, profesori, naučni radnici, studenti itd. Članstvo se ne plaća, a literatura se ne izdaje izvan Rudarskog instituta. Radno vreme Biblioteke je ponedeljak – petak od 8 do 15 časova. Korisnicima Biblioteke na raspolaganju su tehnička sredstva: aparat za kopiranje u Kopirnici Instituta i računar preko koga su dostupne COBSON baze podataka.

KOPIRNICA

Služba za podršku grafičke obrade Rudarskog instituta opremljena je profesionalnom računarski podržanom opremom za štampanje, kopiranje, skeniranje, plotovanje tehničkih crteža do A0 formata i koričenje dokumentacije. Kopirnica je prvenstveno namenjena potrebama Rudarskog instituta, ali je mogu koristiti i drugi zainteresovani, usluge se plaćaju.